Premis i Jurats 2018

Els curtmetratges de la Secció Oficial optaran als premis: Premi del Jurat, Premi del Públic, Premi de Distribució i Menció Associació Cultural de Granollers.

El Premi de Millor Documental estarà dotat amb 300 €, i serà escollit per un Jurat format per professionals del món del cinema.

El Premi del Públic es decidirà segons la votació dels espectadors que es realitzarà el dia de les projeccions.

El Premi de Distribució, patrocinat per Festhome, consistirà en bonus per a la distribució internacional del curt seleccionat.

L’Associació Cultural de Granollers atorgarà una menció honorífica.

EL JURAT

La Secció Oficial de ForadCamp 2018 comptarà amb un Jurat composat per tres reconeguts professionals encarregats d’atorgar el Premi al Millor Documental de la Mostra.

Mercedes Álvarez. Directora. El cielo gira (2005), el seu primer llargmetratge, rodat al seu poble d’origen, Aldealseñor (Soria), va ser premiat en nombrosos festivals internacionals com Rotterdam, Cinéma du Réel, BAFICI, entre d’altres. La pel·lícula ha estat distribuïda a França, Portugal, Països Baixos, Amèrica Llatina, EUA, etc., i ha estat exhibida en més de 30 països. El seu segon llargmetratge, Mercado de futuros, ha estat seleccionat en nombrosos festivals com Rotterdam, Melbourne, Guadalajara, etc., i va obtenir el Premi Noves Mirades de Visions du Réel, Menció especial al BAFICI, Premi Navalla de Buñuel de Versió Espanyola de RTVE, i Millor Documental del festival de cinema espanyol de Nantes. En 2013, va ser triada per participar a la Biennal de Venècia al costat de Francesc Torres al Pavelló Català amb l’obra “25% Catalonia at Venice”.

Sara Xiol. Graduada en Comunicació per la UOC i programadora del Mecal, Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona. Entre 2007 i 2011 va ser coordinadora del festival i de tots els seus projectes paral·lels (Mecal Air, Xarxa Internacional de Difusió del Curtmetratge, Mostra de Cinema del Quebec, etc.), a més de portar la programació de videoclips. També ha col·laborat amb el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, ha escrit per a diverses publicacions independents i tradueix per a l’editorial DeHavilland i diversos festivals de cinema.

Raül Ruiz Miquel. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, i en Humanitats, per la Universitat Pompeu Fabra. Va estudiar guió cinematogràfic a Emerson College (Boston), ESCAC, i altres institucions educatives. Ha escrit per a web, televisió i cinema. Ha fet de lector de guions, ha escrit guions de curtmetratges produïts i de llargmetratges (pendents de productora), i ha realitzat peces documentals i de creació, i reportatges culturals. Periodista, crític i realitzador del programa d’actualitat i crítica cinematogràfica ‘La Cartellera’, de Betevé (Barcelona Televisió).

.