Enguany els infants tenen el seu espai al ForadCamp

A més de la tradicional Secció Oficial competitiva, enguany ForadCamp estrena ForadCamp Kids, una secció amb curtmetratges per al públic infantil i familiar.

Els curtmetratges de ForadCamp Kids es projectaran dissabte 19 d’octubre, entre les 11 i les 13 h., al Nou Casino de Figaró, en quatre sessions d’aproximadament 30 minuts cada una, amb un breu interval en el mig, per poder entrar i sortir de la sala de projeccions.

Els 16 curtmetratges que integren ForadCamp Kids estan produïts a Europa, Amèrica i Àsia. Hi haurà quatre premières catalanes, una espanyola i una internacional. Aquesta nova secció comptarà amb un Jurat Infantil compost per alumnes de l’Escola Montmany, que seran els encarregats d’atorgar el Primer Premi al millor treball.

 

ForadCamp Kids 2019

Amb l’ús de la plastilina, la secció Kids compta amb dos curts: Big Booom Den Første Fjer (La primera ploma). Podem apendre dels errors? Marat Narimanov ens mostra la història de la Terra en aquesta animació, Big booom, on dóna una altra oportunitat; L’acceptació d’un mateix i l’evolució de les espècies, Sine Juhl ho planteja a través de dinosaures a Den Første Fjer (La primera ploma).

En animació trobem el gran gruix de curtmetratges participants: un gat que vol cuidar l’altra mascota de la casa, un ocellet que patirà les bones intentions del felí a Catastrophe, de Jamille van Wijngaarden; deixar els records enrere no és tan fàcil encara que sigui en una ciutat enterrada per la sorra, a City of Memories de Signe Tveitan; a Florigami, Iva Ćirić dibuixa una història angoixant sobre la supervivència en estat pur en forma de tetris on són les flors que competeixen pel seu aliment; ara amb humor, Our Wonderful Nature – The Common Chameleon, Tomer Eshed ens explica els hàbits alimentaris del camaleó. Pablo Calvillo planteja un món fantàstic a La secta de insectos, on la resistència està formada per escarbats que busquen libres desesperadament. Per què ho fan?

Una serra mecànica desperta la màgia que viu latent en una selva. Bellesa i coreografia de la mà de Guilherme Gehr PlantaeThermostat 6 podria ser una metàfora exagerada (o no) de viure sense parar atenció a les senyals que ens dóna el planeta, una animació de Maya Avron, Mylène Cominotti, Marion Coudert, Sixtine Dano; cal una màscara per exercir el poder? Tatiana Poliektova i Filippo Rivetti juguen amb la població de crancs d’una illa perduda a Crab Story. Fly away d’Isaac King presenten la història d’una alga solitària que canta els seus desitjos fins que intervé la sort, o el destí?

Trobem la tècnica de l’stop motion al treball d’Ivan Stur i Javier Luna Cook, Quma es vol fer gran de cop i encara ha de viure algunes aventures i descobriments en un medi ple de perills i de meravelles a Quma y las bestiasTierra sin mal, de Katalin Egely, és una preciosa llegenda guaraní que neix amb la sortida del sol i mor amb la lluna. Guillem Miróens mostra com elaborar Peix al forn des del moment de la seva pesca, amb aquesta recepta realista i crítica.

I, per acabar, els infants són protagonistes als curts de Mathieu Le Lay, qui mostra com és la llibertat per a tres germans en ple camp transilvà a Amintiri din copilărie (Records de la infància); només cal imaginació i aliats per convertir allò que tens davant en allò que vols, ho veiem a Sun Cream d’Aylin Gökmen.

Us hi esperem dissabte 19/10!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *