Secció Experiments

Fades i bruixes, (Elisabet Prandi, 2012) Videodansa. 4,26 min.

Una dona corre dins d’un bosc acaronada per la veu dolça de una nena. El seu cos es fon amb les branques d’un arbre i les ombres del paissatge s’animen deixant pas a la lluna. Aquest treball s’inspira en el poema de Maria-Mercè Marçal: Avui les fades i les bruixes s’estimen.  (Rodat en el Parc Natural i Reserva de la Bioesfera del Montseny a la tardor de 2011).

Una mujer corre dentro de un bosque mimada por la voz dulce de una niña. Su cuerpo se funde con las ramas de un árbol y las sombras del paisaje se animan dejando a la luna.  Este trabajo se inspira en el poema de Maria-Mercè Marçal: Hoy las hadas y las brujas se estiman. (Rodado en el Parque Natural y Reserva de la Bioesfera del Montseny en otoño de 2011).

Irreal Time, (Manusamo&Bzika: Manuel Ferrer, Alena Mesarosova, 2012 ) Videoarte. 3,30 min.

Vivimos en un mundo donde nos vemos condicionados por la velocidad en la que se suceden los  acontecimientos que nos rodean, éste ritmo vertiginoso de imágenes y la creciente proliferación tecnológica, nos hace ir directos a una sociedad donde no percibimos los cambios realizados lentamente en la Naturaleza, imposibilitando su comprensión de una forma global. Visualizar como se regenera, como cambia la Naturaleza a través de la propia materia orgánica ( Nendo Dango, bolas de arcilla ) en su lento proceso, creando vida, dotándola de nuevas formas… cambios imperceptibles para ojo humano por la acción del tiempo, haciéndonos entender como hasta lo más insignificante que nos rodea está compuesto por complejos organismos capaces de interactuar entre ellos de maneras muy diversas.

Vivim en un món on ens veiem condicionats per la velocitat en la qual se succeeixen els esdeveniments que ens envolten, aquest ritme vertiginós d’imatges i la creixent proliferació tecnològica, ens fa anar directes a una societat on no percebem els canvis realitzats lentament en la Naturalesa, impossibilitant la seva comprensió d’una forma global. Visualitzar com es regenera, com canvia la Naturalesa a través de la pròpia matèria orgànica (Nendo Dango, boles d’argila ) en el seu lent procés, creant vida, dotant-la de noves formes… canvis imperceptibles per a ull humà per l’acció del temps, fent-nos entendre com fins al més insignificant que ens envolta està compost per complexos organismes capaços d’interactuar entre ells de maneres molt diverses.

Microliv, (Albert Pradells, 2012) Documental. 15,44 min.

Microliv ens narra un petit resum del cicle de la vida de la Natura, on també descobrirem alguns éssers vius i formes abstractes de la pròpia Natura. Veurem elements que tenen relació entre sí. Els petits detalls estan presents dia a dia encara que no els veiem.

Microliv nos narra un pequeño resumen del ciclo de la vida de la Naturaleza, donde también descubriremos algunos seres vivos y formas abstractas de la propia Naturaleza. Veremos elementos que tienen relación entre sí. Los pequeños detalles están presentes día a día aunque no los vemos.

Mou-te, (Ricard Mateu, 2012) Documental esportiu. 13,50 min.

Un dia qualsevol, et lleves i te’n vas a córrer… Comences a gaudir de la natura i de tot el que t’envolta. A vegades la natura és tan gran que et penses que et vigila. Què et vol dir alguna cosa? Trobes una nota i la vols compartir, però ella torna a tu, perquè hi ha gent que no veu el que l’envolta. Una manera de sentir i connectar amb el que ens envolta.

Un día cualquiera, te levantas y te vas a correr… Empiezas a disfrutar de la naturaleza y de todo lo que te rodea. A veces la naturaleza es tan grande que te piensas que te vigila. ¿Qué te quiere decir algo? Encuentras una nota y la quieres compartir, pero ella vuelve a tí, porque hay gente que no ve lo que le rodea. Una manera de sentir y conectar con lo que nos rodea.

Paisatge_1 Paisatge_2.0, (Rrose ® present) (2012) Vídeo teoria-art. 6 min.

Paisatge: La humanitat es mira a si mateixa a través de com representa la seva mirada. Com un joc de miralls, només podem veure el que ja hem vist, re-conèixer el que ja coneixem. Paisatge_1, planteja  l’origen i l’evolució de la mirada com a construcció cultural del concepte paisatge. Paisatge_2.0, un nou concepte de “paisatge” per l’era de la informació.  

Paisaje: La humanidad se mira a sí misma a través de cómo representa su mirada. Como un juego de espejos, sólo podemos ver lo que ya hemos visto, re-conocer lo que ya conocemos. Paisatge_1, plantea el origen y la evolución de la mirada como construcción cultural del concepto paisaje. Paisatge_2.0, un nuevo concepto de “paisaje” para la era de la información.

Skull and Snowfall, (Nacho Reig, 2011) Videoarte. 3,40 min.

Soledad en el invierno norteamericano.

Soletat al hivern nord-americà.

.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *