Secció Oficial 2013

II Mostra de Cinema amb la Natura ForadCamp

.

Amandi  (Elisabet Prandi i Francesc Sitges-Sardà, 2012) 7 min.

amandi Un amalgama de paisatges en constant transformació ens fan viure l’enfrontament d’una parella misteriosa al ritme del “Passacaglia” de Haendel-Halvorsen.

.

Ancestral Delicatessen (Gabriel Folgado, 2012) 16 min.

ANCESTRAL-DELICATESSEN

«Tot el que existeix està fet de temps, des de les galàxies fins a les castanyes, és només el ritme el que canvia.» (L’avenc, José María Merino)

.

 

Cerdos, piñas y otros mortales (Mª Antònia Montagut, Patrícia Martínez del Hoyo i Toniu Xou, 2012) 12 min.

Cerdos-piñas

Alguna vegada has imaginat com serà la teva mort? Aquesta és una crònica de producció marciana sobre un dia en la vida del Sr. Joan, un entranyable vividor de 87 anys que espera la mort sense por. Un sol dia prou per apropar-nos a l’apassionant vida del protagonista amb les seves rutines, les seves heroiques gestes i els seus festins gastronòmics. Sap que la mort li aguaita, però segueix gaudint de la vida com si cada dia fos l’últim.

.

Con tramontana  (Iban del Campo, 2012) 11 min.

con-tramontana2

.A la recerca del vent perdut.

 

.El gran chatarral (Jorge Hernández, 2011) 10 min.

Chatarral-1Jaime Jiménez és un personatge que porta 24 anys dedicant-se a la compra i venda d’objectes de ferro i llautó. Durant aquest temps, va tenir una etapa en la qual les seves creacions van formar part de l’ambientació de curtmetratges i llargmetratges. Malgrat viure entre la ferralla, els seus plans van encaminats a col·laborar amb l’ecologia del planeta, recuperant des de la seva trinxera, les àrees verdes del centre de la ciutat de Mèxic.

.

En el movimiento del paisaje (Lois Patiño, 2012) 9 min.

En-el-movimiento-del-paisaje

«La immensitat, nascuda íntimament en un sentiment d’èxtasi, dissol i absorbeix d’alguna manera el món sensible» Gaston Bachelard.
La figura humana, immòbil, se situa a l’interior d’un paisatge que es desenvolupa davant ell, embolicant-ho. No és un entorn estàtic sinó que el paisatge es va descobrint en els seus canvis subtils: l’ombra del fum a la terra, la boira desvetllant una muntanya, un remolí en la sorra… L’home, d’esquena i paralitzat, ens convida a contemplar en intimitat i amb deteniment, els processos de canvi en l’entorn natural. La càmera també queda quieta, és el paisatge el que es mou.

L’alè del drac adormit (Col·lectiu aZAs, 2012) 9 min.

L'ale-del-drac-adormit

Proposem un viatge dins dels límits abstractes i minimalistes d’una naturalesa on ens vàrem submergir. Aquesta naturalesa es simbolitza per un Drac adormit. Observant les diferents parts del seu cos, relacionades amb imatges i sons de diferents ambients naturals, ens endinsarem en un viatge sensorial que pot començar i acabar en qualsevol punt que representarà una part del cos del Drac i que, com un trencaclosques podrem anar muntant fins a construir una imatge pròpia i complerta d’aquest personatge.

.

Los Nahua, 20 años después (Marc Gavaldà, Jordi Salvadó i Edu Alter, 2012) 27 min.

Nahua

El poble Nahua, aïllat fins a l’any 1984, va viure un dramàtic primer contacte amb el «món exterior» a partir de la dramàtica trobada amb fusteres i petroliers. Les greus conseqüències culturals, socials i ambientals que això ha suposat pels Nahua al costat de l’actual increment de companyies petrolieres a la zona, anuncia un futur irreversible per a aquest poble amazònic.

.

Maestros de Ribera (del seno del Reloncaví), (Mario Bravo Gallardo, 2013) 12 min.

de-ribera

Documental sobre els últims constructors d’embarcacions del Seno del Reloncaví, sud de Xile. Continuadors de la tradició que prové des dels Chonos, pobles originaris que van habitar la zona.

.

Madera (Daniel Kvitko, 2012) 25 min.

Madera

Als 81 anys, Abelardo, excombatent de l’exèrcit rebel cubà, enfronta la violència del temps amb dos gestos de resistència: cuidar el bosc darrere de la seva casa i escriure un llibre amb les seves memòries. La seva esposa, Marbelia, té l’esperança d’arribar amb ell als cent vint anys.

.

Montaña en sombra (Lois Patiño, 2012) 14 min.

montana-en-sombra

Obra poètica que s’aproxima a la relació entre l’home i la immensitat del paisatge. Contemplem, des de la distància, l’activitat dels esquiadors a la muntanya nevada. L’atmosfera onírica subratlla aquest estranyament enfront del paisatge, transformant als esquiadors en éssers espectrals, que es tornen punts en la distància desplaçant-se en un moviment hipnòtic.

.

Paal (Christoph Müller, Víctor Vargas, 2012)  21 min.

paal

Memo és un nen Maya el major somni del qual és explicar les històries del seu poble. A través de la seva pròpia visió i fantasia, explorem la vida quotidiana, la cultura del seu poble i l’exuberant riquesa natural de la selva de Yucatán en el sud de Mèxic. Paal és un homenatge a un món màgic que no queda exempt de la influència del món occidental.

.

Paisaje nómada (Juanma Valentín, 2013) 6 min.

Paisaje-Nomada

L’activitat quotidiana dels pastors nòmades als territoris alliberats del Sahara Occidental, s’ha desplomat des que la guerra i l’ocupació marroquina, els han aïllat darrere d’un atroç mur que ha limitat els seus moviments i mutilat part de la seva vida. Aquest document ens apropa a la realitat actual d’aquesta cultura nòmada.

.

Xaiar (Joanot Cortés, 2013) 4,42 min.

XAIAR2.Caminem!

.

.