Premis i Jurats 2019

VIII Mostra de Cinema amb la Natura ForadCamp 2019
Premis 2019

– Premi del Jurat a Millor Documental: Lotus” de Mohammadreza Vatandoust

El jurat ha valorat esta obra «Pel retrat personal i paisatgístic, i també la dimensió humana i política del relat, a més de la seva qualitat cinematogràfica.»

Premi dotat amb 300€  + Trofeo de pluja.

– Menció Especial del Jurat: “Floureja” de Pablo Heuson

El jurat dona esta menció «per la seva aproximació formal i estilista d’altíssima qualitat.”

– Premi del Públic: “All inclusive” de Corina Schwingruber Ilić

Premi de Distribució: Los rugidos que alejan la tormenta” de Santiago Reale

Atorgat per l’Associació Indoc:  Perquè «L’obra és el retrat d’una persona que realment ha sabut conviure amb la naturalesa on hi ha trobat el seu lloc al món, i està filmat amb molta sensibilitat i afecte pel personatg.»

Patrocinat per Festhome. Consisteix en bonus per a la distribució internacional del curt seleccionat.

– Menció Associació Cultural de Granollers: Lotus” de Mohammadreza Vatandoust

Atorgada per la mateixa Associació “per l’exel·lent tractament cinematogràfic, per la claretat del missatge i per l’emotivitat de les seves imatges.»

– Premi ForadCamp Kids: Peix al forn” de Guillem Miró

Atorgat pel Jurat Infantil de l’Escola Montmany que l’ha destacat “per què ens ensenya que si no cuidem la naturalesa, acabarem amb els peixos del mar i haurem de menjar plàstic.”

Patrocinat per Festhome. Consisteix en bonus per a la distribució internacional del curt seleccionat.

 

Jurat 2019

Ricardo Íscar

Realitzador i professor de cinema. Diplomat per l’Acadèmia de Cinema i Televisió de Berlin, té una destacada trajectòria en el camp de la realització. Ha dirigit, entre d’altres, El cerco (2002-2006), Tierra negra (2004), Danza a los espíritus (2009), El foso (2012). Així mateix, des de fa més de 20 anys desenvolupa una intensa activitat docent, sobretot a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i també a la Universitat de Barcelona, la Facultat Blanquerna i el Centre d’Estudis de Disseny BAU.

Núria Campabadal

Després de diversos anys exercint diverses tasques en el món del documental es va especialitzar en muntatge, on porta més d’una dècada treballant en documentals (com Alcaldessa, premi Gaudí al millor documental i millor direcció en el Festival de Màlaga) així com programes de televisió. També ha produït i realitzat documentals per a fundacions i associacions. És sòcia fundadora i membre de la Junta de la AMMAC, Associació de Muntadores i Muntadors de l’Audiovisual de Catalunya. Actualment és muntadora en el programa Salvados de La Sexta.

Maria Alcázar Serrat

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i Màster en Documental de Creació per la mateixa Universitat. Ha treballat com a realitzadora i càmera en diverses sèries de documentals com Barcelona Any Zero, per a BTV, i va ser ajudant de direcció al llargmetratge La Plaga, de Neus Ballús. També ha treballat en el camp de la producció cinematogràfica i televisiva: Dies d’Agost de Marc Recha; Intimitats Germans Roca per a TVC, entre d’altres. També ha treballat en comunicació per al desenvolupament, on ha participat en diversos documentals de tipus social i ha impartit tallers de vídeo participatiu a grups en situacions de vulnerabilitat social. Actualment és professora en un cicle formatiu de realització de projectes audiovisuals.

Jurat Infantil 2019

El jurat infantil està format per cinc nenes i nens de l’Escola Montmany de Figaró-Montmany.

.