Edició 2016

El 8 i 9 d’octubre es va celebrar a Figaró-Montmany el ForadCamp 2016 – V Mostra de Cinema amb la Natura.

La quinta edició de la mostra va rebre uns 85 documentals d’Espanya i de la resta del món, dels quals es van seleccionar 14 curtmetratges, que van conformar la Secció Oficial.

dsc_0036

«Nobody dies here», de Simon Panay, guanyadora del Premi del Jurat al Millor Documental 2016.

En la Secció Oficial es van poder veure 14 obres de no ficció provinents d’Alemanya, Belarús, Espanya, França, Letònia, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Rússia i Països Baixos-Nova Zelanda. Els tres treballs produïts a l’estat espanyol provenien de Catalunya, les Illes Balears i un és una coproducció gallego-catalana.

El Jurat, composat per Elisabet Prandi, Carme Mayugo i Jordi Morató va atorgar el premi a Millor Documental a Nobody dies here, de Simon Panay. El premi està dotat amb 300 euros. Fóra do Continente de Nico Martínez Millán va rebre una menció especial.

El Premi de l’Associació Cultural de Granollers i els Cineastes de Granollers va ser per Miejsce (The place) de Julia Popławska. El premi consisteix en la projecció del curt dins dels seus cicles Dimarts Singulars.

Decidit per la votació dels espectadors, el premi del Públic va ser per Som pastor de Borja Zausen.

I el Premi de Distribució patrocinat per Clicksforfestivals va ser per 165/60 d’Anton Brutski, que consisteix en bonus per a la distribució internacional del curt.

Instant de "Corn Island", de George Ovashvili.

Instant de «Corn Island», de George Ovashvili.

Dissabte 8, la jornada va començar amb la inauguració oficial i el passi especial del curtmetratge El nen amagat, dirigit per Pol Rodríguez, amb el patrocini de Turisme Vallès del Consell Comarcal del Vallès Oriental. La projecció del llargmetratge Corn Island del director georgià George Ovashvili va continuar amb una xerrada sobre la producció i concepció d’aquesta pel·lícula multipremiada i que succeeix a la frontera entre Geòrgia i Abjàsia –reconeguda només per alguns països–. Aquest espai ha estat coordinat conjuntament amb els Cineastes de Granollers, l’Associació Cultural de Granollers i, en col·laboració amb Paco Poch Cinema.

Una excursió guiada amb toc cinèfil pel Parc Natural del Montseny, una xerrada amb els directors assistents i un concert van completar un cap de setmana intens al Figaró-Montmany.

dsc_0105bis

Més de 250 persones van assistir a la Va Mostra de Cinema amb la Natura – ForadCamp 2016.

ForadCamp vol vincular el medi natural amb un cinema personal, independent i fet amb esperit innovador, on la naturalesa tingui un paper rellevant, sigui una reflexió, un escenari, una vivència, un descobriment, un fil conductor. ForadCamp és una mostra de cinema organitzada per l’Ajuntament de Figaró-Montmany i coordinada per l’Associació de Documentalistes Independents INDOC.