Edició 2017

El 21 i 22 d’octubre es va celebrar a Figaró-Montmany el ForadCamp 2017 – VI Mostra de Cinema amb la Natura.

La sisena edició de la mostra va rebre uns 123 documentals d’Espanya i de la resta del món, dels quals es van seleccionar 14 curtmetratges, que van conformar la Secció Oficial.

«Nature: All rights reserved», de Sebastian Mulder, guanyadora del Premi del Públic i Premi del Jurat al Millor Documental 2017.

En la Secció Oficial es van poder veure 14 obres de no ficció. Va haver-hi tres pel·lícules espanyoles (una de les quals, catalana), i treballs provinents de Kirguizistan, Països Baixos, Suïssa, Xina, i quatre coproduccions de Colòmbia-Canadà, Cuba-Colòmbia-Suïssa, Sèrbia-Alemanya i Estats Units-Mèxic.

El Jurat, composat per Eulàlia Iglesias, Jorge Caballero i Arturo Redín, va atorgar el Premi al Millor Documental, dotat amb 300 €, al curt «Nature: all rights reserved», de Sebastian Mulder. Així mateix, Iñigo Jiménez i Jesús María Palacios van rebre una Menció Especial del Jurat pel seu treball “Ur Artean”.

El Premi de l’Associació Cultural de Granollers i els Cineastes de Granollers va ser per “Kringloop”, de Katinka Baehr i Stefanie Visjager.

Decidit per la votació dels espectadors, el premi del Públic va ser per a «Nature: all rights reserved», de Sebastian Mulder.

El Premi de Distribució, consistent en bonus per a la distribució internacional del curt, patrocinat per Festhome i atorgat per INDOC, va ser per a «E.B.C. 5.300 m», de Léonard Kohli.

“E.B.C. 5.300 m”, de Léonard Kohli, premi Festhome de Distribució.

Dissabte 21, la jornada va començar amb un taller d’il·luminació amb llum natural a càrrec d’Elisabet Prandi, amb molt bona acollida per part de les i dels assistents. El taller va finalitzar amb un vermut cinèfil obert al poble.

En la secció ForadCamp Off 2017 vam comptar amb una programació especial: Dime quién era Sanchicorrota, de Jorge Tur. La pel·lícula, guanyadora del projecte XFilms convocat pel Festival Cine Documental Punto de Vista, va ser presentada per Jorge Tur. Un cop acabada la sessió, el director va parlar amb el públic sobre el seu treball.

Una excursió guiada amb toc cinèfil pel Parc Natural del Montseny, una xerrada amb els directors assistents i un concert van completar un cap de setmana intens al Figaró-Montmany.

Alumna experimentant durant el taller d’il·luminació, a càrrec d’Elisabet Prandi.

ForadCamp vol vincular el medi natural amb un cinema personal, independent i fet amb esperit innovador, on la naturalesa tingui un paper rellevant, sigui una reflexió, un escenari, una vivència, un descobriment, un fil conductor. ForadCamp és una mostra de cinema organitzada per l’Ajuntament de Figaró-Montmany i coordinada per l’Associació de Documentalistes Independents INDOC.