Secció Oficial 2019

VIII Mostra de Cinema amb la Natura ForadCamp 2019

All inclusive, Corina Schwingruber Ilić (Suïssa, 2018, 10’)


Sota l’encís de l’entreteniment massiu en alta mar.

 

+ veure tràiler

 

 

Becoming, Jan van Ijken (Països Baixos, 2018, 6’)


Un curtmetratge sobre la gènesi miraculosa de la vida animal. Amb gran detall microscòpic, veiem la «fabricació» d’un embrió de salamandra en el seu ou transparent des de la primera divisió cel·lular fins a l’eclosió.

+ veure tràiler

 

 

Dead Sea dying, Katharina Rabl & Rebecca Zehr (Alemanya, 2019, 29’)


Una mirada calidoscòpica a un lloc distòpic, on les persones giren perpètuament al voltant de si mateixes.

+ veure tràiler

 

 

Estereotipia, Inés Espinosa (Espanya, 2019, 15’)


La captivitat animal és una decisió de l’ésser humà. Un patró de conducta aparentment invisible però a la vista de qualsevol, qüestiona aquesta privació de llibertat a través d’una coreografia paranoide.

+ veure tràiler

 

 

Floureja, Pablo Heuson (Bèlgica, 2017, 12’)


A la part alta d’un sostre, per sobre dels nostres caps, el brunzit de les abelles anul·la els sons de la ciutat. Dos mons estretament vinculats però en conflicte perpetu, com qualificar la relació entre l’home i l’abella?

 

 

 

Ionas dreams of rain, Dragoș Hanciu (Romania, 2017, 28’)


Ionas és un ancià que protegeix el seu blatdemorar contra els senglars afamats que vénen a menjar els seus cultius. En la seva taciturna meditació nocturna, Ionas podria guanyar la batalla contra els senglars, però aviat s’adona que no pot enfrontar-se a una cosa tan gran com el temps.

+ veure tràiler

 

Laatash, Elena Molina (Espanya, 2019, 14’)


Les dones sahrauís s’enfronten cada dia a la set de la hamada, la maledicció del desert. On només els auguraven mort han construït el seu refugi. Encara més terrible que l’escassetat d’aigua que seca les goles, hi ha una altra set per a la qual no troben alleujament.

+ veure tràiler

 

Lionel, Juan Renau (Argentina, 2018, 14’)


El fotògraf argentí d’animals Lionel Falcon torna a Buenos Aires per reinserir-se en el mercat laboral després de triomfar a Sao Paulo.

+ veure tràiler

 

 

 

Los que desean, Elena López Riera (Suïssa, Espanya, 2018, 24’)


Al sud d’Espanya, una peculiar cursa de colomins pintats a mà premiarà no al més ràpid, sinó a aquell que aconsegueixi seduir una colomina i volar el major temps possible al seu costat.

+ veure tràiler

 

 

Los rugidos que alejan la tormenta, Santiago Reale (Argentina, 2019, 15’)


Michel ha optat per deixar enrere la ciutat, la seva família i amics per anar a viure sol en una idíl·lica llacuna, on pesca i escala, escoltant els sons de la natura i assaborint la seva bellesa indomable. És un retrat que parla de la llibertat.

+ veure tràiler

 

 

Lotus, Mohammadreza Vatandoust (Iran, 2018, 14’)


A l’abril de 2010, després de la construcció d’una presa, diversos pobles van quedar inundats sota 80 metres d’aigua. Una dona gran ha esperat 12 anys per obtenir permís per creuar el llac fins a una illa on l’espera l’últim resident.

+ veure tràiler

 

 

Plágan, Koldo Almandoz (Espanya, 2017, 10’)


plaga: de la paraula llatina «plaga», que significa ‘cop’, ‘ferida’. Sentit. Aparició massiva i sobtada d’éssers vius de la mateixa espècie que causen greus danys a les poblacions animals o vegetals.

+ veure tràiler

 

 

염(殮) Requiem, Yimyun (Corea del Sur, 2019, 12’)

 

Vet aquí el camí de la vida humana i de la mort.

 

 

 

 

Shadows, Noemi Sjöberg (Espanya, 2018, 3’)


Al port d’Essaouira, els nens es capbussen mentre els pescadors treballen, les dones ronden, les gavines volen i les màquines realitzen treballs de construcció. El passat i el futur pròxim es barregen, el testimoni d’una transformació.

+ veure tràiler

 

 

Sisyphe, Driss Aroussi (França, 2018, 12’)


Al desert, un home extreu pedres d’una muntanya i les trenca. En el seu treball perpetu, medita sobre la vida i la mort.

 

+ veure tràiler

 

 

 

Sub terrae, Nayra Sanz Fuentes (Espanya, 2017, 7’)


Les ombres no sempre estan baix terra.

+ veure tràiler

 

 

 

 

Vlnění (Waves), Vojtěch Domlátil (República Txeca, 2017, 3’)


Treball d’animació realitzat íntegrament sobre el paisatge txec. Un observador, que aclareix la seva ment i redueix el nombre dels seus mitjans només per treballar amb el temps i l’espai, aconsegueix cert èxtasi de pixelació i, si s’uneix a «l’onada», el seu camí l’absorbirà per complet.

+ veure tràiler