Secció Oficial 2022

SESSIÓ 1  – Dissabte 17 de setembre, 17:30 h

Naya, de Sebastian Mulder (Alemània, 2021. 25′)

 

Una lloba camina des d’Alemanya fins a Bèlgica, monitorada per GPS. Es tracta del primer exemplar d’aquesta espècie que es detecta a Bèlgica en l’últim segle.

Trailer

 

 

Planktonium, de Jan van IJken (Països Baixos, 2021. 15’)

 

Les meravelles de la naturalesa no visibles a ull nu es revelen en un documental rodat a través d’una lent de microscopi. Mostra a l’espectador diversos tipus de plàncton, una forma de vida omnipresent, sense la qual la vida a la Terra no existiria.

 Trailer

 

 

Tatuado nos ollos levamos o pouso, de Diana Toucedo (Espanya, 2022. 26’)

 

Les mariscadores d’un petit poble al sud de Galícia s’afanyen cada dia de marea per sementar, cavar i cuidar el llindar entre l’aigua de la mar i la sorra. En simbiosi, la consciència col·lectiva i els afectes emergeixen dels seus cossos, dels seus gestos i de les seves paraules.

Trailer

 

 

Dusk, de Bálint Bíró (Hongria, Bèlgica, 2022. 21’)

 

Un documental inquietant que exposa un tema global des de la perspectiva d’una petita comunitat hongaresa. Un guàrdia forestal i el seu fill van a patrullar en la zona fronterera prop de Sèrbia, on sorgeix un perill invisible.

Trailer

 

 

SESSIÓ 2  – Diumenge 18 de setembre, 16.00 h

Shepherds, de Teboho Edkins (França, Sudàfrica, 2022. 27’)

 

El bestiar és un element fonamental en la vida social a Lesotho, un petit estat al mig d’Àfrica del Sud. Aquesta pel·lícula es va rodar en una presó on hi ha lladres de bestiar empresonats: per cada vaca robada, s’enfronten a un any de presó.

 

Trailer

 

Memoria, de Nerea Barros (Espanya, 2022. 15’)

 

La transmissió del llegat d’un avi a la seva neta a través d’un mar que ja no hi és.

Trailer

 

 

Pez volador, de Nayra Sanz Fuentes  (Espanya, 2022. 14’)

 

Durant milers de segles i en diferents cultures, el peix volador s’ha entès com un símbol de cerca, de llibertat i de superació. És un animal singular que neda i vola. El seu trànsit s’ha entès com un viatge observacional a través de la natura, però poc a poc la incidència de l’ésser humà i la tecnologia es fan més presents, transformant i alterant l’entorn…

 

Trailer

 

El día que volaron la montaña, d’Alba Bresolí Aliberch (Espanya, 2022. 28’)

 

Tres germans que s’enfronten ja a l’edat madura viuen en absoluta solitud a les muntanyes d’Escó (Saragossa), un poble ara amenaçat de mort per la construcció d’una autopista. Aquesta pel·lícula s’acosta a la seva existència quotidiana, a la seva labor com a pastors d’ovelles i als seus records, a la seva realitat i als seus somnis, component un poema sobre un món en procés de desaparició.

Trailer

 

 

SESSIÓ 3  – Diumenge 18 de setembre, 18.00 h

 

Yungay 7020, de Raquel Calvo i Elena Molina (Espanya, 2021. 19’)

 

En 1970 una allau va sepultar la ciutat colonial de Yungay, al Perú. Els supervivents la van reconstruir a penes a un quilòmetre del desastre. El Huascarán, la muntanya que una vegada va ser sagrada, parla. Els que recorden saben que haurien d’escoltar-la.

Trailer

 

 

Some Kind of Intimacy, de Toby Bull  (Regne Unit, 2021. 6’)

 

Al camp britànic, el director Toby Bull observa les ovelles que viuen a la terra on els seus pares van ser enterrats fa uns anys.

Trailer

 

 

 

Reserve, de Gerard Ortin Castellví (Espanya, 2020. 27’)

El llop ha deixat d’habitar el territori que una vegada va formar part dels seus dominis i és només a través dels seus contorns que podem acostar-nos a ell: ruïnes de paranys per a llops, orina de depredador importada dels Estats Units, un muladar per a alimentar ocells carronyers i arquers que disparen a rèpliques d’animals. Reserve construeix un relat sobre el fràgil equilibri d’un territori després de la desaparició del depredador.

 

 Trailer

 

Can Gardell, de Sílvia Subirós i Florencia Aliberti (Espanya, 2020. 22’)

 

Els Gardell porten diverses generacions dedicades a la vida de camp. Un canvi inesperat en les condicions contractuals de les terres que treballen obliga a Tomàs i a Maria a transformar la seva granja en una casa rural, on esperen pacientment l’arribada d’algun hoste.

 

Trailer