Edició 2021

La X Mostra de Cinema amb la Natura, es va celebrar el 25 i 26 de setembre de 2021 a Figaró-Montmany. Més de dues-centes persones van gaudir de cinema de qualitat i personal, sorprenent o desafiador, en el qual la naturalesa va ser protagonista, context o motiu de reflexió.

ForadCamp 2021 es va inaugurar amb «Une année polaire» (Professor a Groenlàndia) de Samuel Collardey, una sessió destinada a públic familiar. El film, que retrata el viatge d’un professor danès acabat de llicenciar a la recerca d’una aventura laboral a Groenlàndia, va captivar a grans i petits.

Així mateix, enguany la Mostra va recuperar la Secció Oficial Competitiva amb curtmetratges de no-ficció. Al llarg de tres sessions es van projectar dotze curts provinents de França, Alemanya, Noruega, Dinamarca, Bèlgica, Espanya, Iran i el Perú. Podreu consultar els premiats des d’aquest enllaç

Al ForadCamp Lounge, que va tenir lloc diumenge a la nit juntament amb el Vermut Cinèfil, el públic va poder preguntar directament a qui havia estat entrenador de l’orca Ulisses, l’Albert López, qüestions de primera mà. Es van compartir reflexions al voltant del documental i els efectes negatius de tenir animals en captivitat.

El públic assistent també va poder gaudir de la ja clàssica excursió guiada per Aprèn Serveis Ambientals: “Passejada a vol d’ocell a la recerca d’aus amb futur cinematogràfic”. L’observació directa d’aus en el seu hàbitat va permetre albirar exemplars de bernat pescaire, mallarenga, pit-roig, i repassar títols cinematogràfics com “Els ocells” i “Els sants innocents” des d’una mirada de la natura.

Des de l’organització volem agrair la presència a totes les persones que van omplir el Nou Casino del Figaró i la col·laboració i el suport a la Diputació de Barcelona, la masia Can Plans, Casa Tia Júlia, Apren, Vermuts Miró, l’Associació Cultural de Granollers, als Cineastes de Granollers i a ADSO Films.