Premis i Jurats 2021

X Mostra de Cinema amb la Natura ForadCamp 2021
Premis 2021

El jurat format per Anna Santmarti, Margot Mecca I Jonathan Darch ha atorgat un el Premi al millor documental, dotat amb 300 €, a «Polyfonatura», de Jon Vatne: «Per la recerca que fa per a transmetre en llenguatge audiovisual l’experimentació sonora i artística del seu protagonista. Per la seva pulcritud en l’ús de la imatge, el so i el muntatge. I pel plaer que ens provoca com a espectadors el fet de poder compartir aquesta experiència».

També han volgut atorgar una Menció especial a «Les Antilopes», de Maxime Martinot: «Per la llibertat del realitzador a l’hora d’utilitzar fons i formats diversos, que exploren camins cinematogràfics no convencionals»

L’Associació INDOC ha atorgat el Premi de Distribució a «Shadegan», d’Ako Salemi: “Per transportar-nos a una realitat on la natura és part fonamental de la vida del protagonista que conviu amb ella dia a dia, i fer-ho amb un estil observacional, filmant la realitat tal com és. Destaquem la bellesa de les imatges i el ritme de muntatge”.

Aquest premi está patrocinat per Festhome,  i consiste en bonus per a la distribució internacional del curt seleccionat.

La Menció especial de l’Associació Cultural Granollers a sigut per «Riafn», de Hannes Lang: «per la destacada fotografia, el treball del so i del tempo cinematogràfic»

El Premi del Públic ha anat a «Ulisses», de Joan Bover Raurell.

Dotat amb un bonus de 10 enviament per la plataforma Festhome

Jurat 2021

Anna Sanmartí

És llicenciada en Comunicació Audiovisual i treballa com a directora, guionista i operadora de càmera en documentals. Ha viscut i dirigit en diversos països. Durant la seva carrera ha treballat com a assistent personal al costat de directors com Joaquim Jordà, Victor Kossakovsky i Ventura Durall. Els seus treballs han estat seleccionats en festivals com Rotterdam, Sant Sebastià, DocsLisboa, etc. Entre la seva filmografia destaquen Je ne suis pas moi-même (2006), La terra habitada (2008), African Request (2007),  Altsasu, ferides obertes (2019), El mirall andorrà (2020) i Viatge d’hivern (2020), entre d’altres.

Margot Mecca

Investigadora postdoctoral a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i productora executiva formada al programa EURODOC. Treballa amb diferents empreses en la producció executiva i en la consultoria de projectes de documental i ficció. La seva primera producció, Mother Lode (dir. Matteo Tortone), s’ha estrenat en l’edició 2021 de la SIC del Festival de Venècia. Des de 2011 col·labora amb el Festival dei Popoli, on ha coordinat el mercat de coproducció Doc at Work entre 2013 i 2015. Des de 2018 és coordinadora del Doc at Work Future Campus i des de 2020 forma part del comitè de selecció del festival. En 2021 ha estat convidada a formar part del comitè de programació de MajorDocs.

Jonathan Darch

Va fer estudis de música a l’Escola de Música Contemporània de Buenos Aires i a L’Aula Conservatori Liceu de Barcelona. També va estudiar Paisatge Sonor i Música Concreta amb José Manuel Berenguer, Ferran Cuadras i Carlos Gómez. En el 2005 es va associar amb Jordi Juncadella i van començar a fer treballs de so per a audiovisuals. Ha estat experimentant i treballant en tots els camps sonors i en projectes molt diversos de documental i ficció, així com exposicions en coves i museus; especialitzant-se cada vegada més en Disseny de so i Mescles. Entre els seus treballs es troben: My Mexican bretzel, La innocència, Els dies que vindran, Mudar la pell, Anchor and hope, La família txetxena… Ha estat nominat a Millor So en els Premis Gaudí de 2018 i 2020.

.