Edició 2020

La 9ª edició de la Mostra de Cinema amb la Natura, ForadCamp 2020, es va celebrar el 26 i 27 de setembre a Figaró-Montmany, amb molt bones dades d’assistència. Malgrat l’aforament limitat per la covid 19, quasi 150 persones han pogut gaudir de les pel·lícules projectades amb una gran recepció per part del públic.

El dissabte, Honeyland va omplir la sala i va endinsar els assistents en la història de l’Hatidze, una dona que cria abelles a les muntanyes de Macedònia. El ressò dels espectadors a les xarxes socials ha estat molt positiu:

«Honeyland ens ha deixat colpits per la seva bellesa: L’austeritat i el respecte pels cicles naturals són indefugibles” (Andreu Salvat)

“Impressionant sessió amb el documental HONEYLAND aquesta vesprada! El recomano a tothom, és una obra mestra. Mil gràcies per oferir una programació tan excel·lent!! (Masia de Vallforners)

Diumenge al matí vam fer una passejada per la Vallcàrquera de la mà d’Israel d’Aprèn, qui ens va explicar la història d’arbres singulars i algunes llegendes, com la de Dafne i Apolo. Hem après a identificar un lledoner, un vern, un pollancre i una noguera, i nens i nenes van pujar al més que bicentenari Castanyer del Ciment. A l’excursió van venir famílies amb infants petits, i han fet la promesa de tornar a participar l’any vinent!

Les pel·lícules de diumenge a la tarda van ser molt ben rebudes pel públic assistent. La fantàstica història de La tortuga roja va agradar a grans i petits. I tothom va empatizar amb la lluita de l’Inga enfrontant-se a la poderosa cooperativa local del seu poblet islandès a Or blanc. Vam comptar amb la presència de la cònsol honorària d’Islàndia a Barcelona, l’Astrid Helgadóttir, que ens va explicar com funciona el món cooperatiu a Islàndia.

Volem donar les gràcies per la seva presència a totes les persones que van omplir el Nou Casino del Figaró i van apostar per venir a veure cinema en unes circumstàncies tan complicades com les d’enguany. Així mateix, volem agrair la col·laboració i el suport dels nostres patrocinadors: la Diputació de Barcelona, la masia Can Plans, Casa Tia Júlia, Docs Barcelona, Karma Films, Vermuts Miró, l’Associació Cultural de Granollers i als Cineastes de Granollers.