ForadCamp Off 2018

En 2018 la Mostra va celebrar el seu setè aniversari, i va dur a terme una projecció especial: Rams (La vall dels moltons), del director islandès Grímur Hákonarson.

Un cop acabada la sessió, es va projectar una entrevista amb el director i, a continuació, en un espai de tertúlia, Astrid Helgadóttir, en representació del Consulat General d’Islàndia a Barcelona, va repassar des del suport que dóna l’estat islandès a la cultura fins als diferents trets i singularitats de la societat islandesa.

La sessió va conmoure al públic, doncs vam complir amb el nostre objectiu.

Sinopsi:
Gummi i Kiddi són veïns en una solitària vall d’Islàndia. Es dediquen a la cura de les seves ovelles, premiades en nombroses ocasions com les millors de tot el país pel seu antic llinatge ancestral. Malgrat que comparteixen terres i estil de vida, i que a més a més són germans, Gummi i Kiddi no es parlen entre si des de fa dècades. Però una malaltia mortal sobtada infecta una de les ovelles de Kiddi, de manera que tota la vall es veurà amenaçada i les autoritats es veuran obligades a sacrificar tot el bestiar de la zona per frenar la malaltia. Això es converteix en una sentència de mort per a alguns grangers, que tenen en les ovelles seva principal font d’ingressos. Però Gummi i Kiddi no es rendeixen tan fàcilment encara que per fer front a les autoritats hagin de deixar de banda velles picabaralles del passat.

 

Tràiler de Rams (La vall dels moltons), de Grímur Hákonarson.

 

FITXA TÈCNICA

País: Islàndia

Any: 2015

Durada: 93′

 

EQUIP TÈCNIC

Direcció: Grímur Hákonarson
Guió: Grímur Hákonarson
Fotografia: Sturla Brandth Grovlen
So: Huldar Freyr Arnarson, Bjorn Viktorsson
Muntatge: Kristjan Lodmfjord
Música: Atli Orvarsson
Producció: Grimar Jonsson

EQUIP ARTÍSTIC

Sigurdur Sigurjónsson: Gummi
Theodór Júlíusson: Kiddi
Charlotte Boving: Katrin
Jon Benonysson: Runolfur
Gudrun Sigurbjornsdottir: Hildur
Sveinn Olafur Gunnarsson: Bjarni