Premis i Jurats 2022

Premis XI Foradcamp 2022

El jurat d’aquesta edició, format per Cloe Masotta, Rubén Margalló i Federico Delpero, ha atorgat el premi al Millor Curtmetratge (guardonat amb el trofeu ForadCamp i 300 € en metàl·lic), per a «Can Gardell», de Sílvia Subirós i Florencia Aliberti, “per la projecció d’una mirada crítica, i no exempta d’ironia, a un món rural plantejat com a fetitxe neoliberal.”

Aquest jurat també ha otorgat una menció especial a «El día que volaron la montaña», d’Alba Bresolí Aliberch, “per mostrar la capacitat del cinema per preservar els vestigis d’una realitat en extinció.»

El Premi de Distribució, patrocinat per Festhome i atorgat per l’Associació INDOC, ha estat per a «Some Kind of intimacy» de Toby Bull, «per ser un retrat honest, en el qual el director, amb pinzellades mínimes, retrata la relació entre els éssers humans i la natura, entre la vida i la mort”.

La Menció Especial que atorga l’Associació Cultural de Granollers, ha estat ‘ex aequo’ a les pel·lícules: «Memoria», de Nerea Barros i «El día que volaron la montaña», d’Alba Bresolí Aliberch. La menció ha volgut reconèixer el treball i bon ús en la narració, la fotografia i el muntatge.

I, finalment, el Premi del Públic ha anat a «El día que volaron la montaña», d’Alba Bresolí Aliberch.

Jurat 2022

Cloe Masotta

És docent, crítica de cinema i art contemporani, curadora i mediadora cultural. És doctora en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra, on també ha cursat les llicenciatures en Humanitats i Comunicació Audiovisual, així com el màster en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis. A més, té el màster en Teoria i Crítica d’Art Contemporani del Programa d’Estudis Independents del MACBA. Recentment ha publicat els llibres Cuerpos exquisitos. Identidades i deseo en el archivo Xcèntric (2020) i Tendremos que encontrar un lugar donde encontrarnos (2020).

Rubén Margalló

És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. El seu primer treball, «Familia 068» (2007, 27′), realitzat amb Toni Edo, va ser premiat a diversos festivals. Màster en Documental de Creació per l’IDEC- UPF, realitza «Mort accidental d’un anarquista» dins el film col·lectiu Prescrit 69/78 (2011, 90′). El seu primer llargmetratge, La tierra quieta (2013, 72′), va ser estrenat en el Festival Cinéma du Réel i seleccionat en Doc Buenos Aires i L’Alternativa. Actualment combina la seva tasca de tècnic com a ajudant de direcció en diverses produccions de ficció i l’escriptura de nous projectes propis dins el món de la ficció.

Federico Delpero

Graduat en advocacia i Màster de documental de Creació IDEC-UPF, ha participat del laboratori internacional de producció documental EURODOC. Des de 2010 treballa en producció i postproducció de documentals. Ha treballat amb José Luis Guerin, Andrés Duque, Yrsa Roca Fannberg, Frederico Lobo, Tiago Hespanha, Nuria Giménez Lorang, Mònica Rovira, Aitziber Olaskoaga, Cristina Haneș, Þórunn Hafstað, Marta Saleta, Marta Gonzalez i Alexandra García-Vilà, entre d’altres. Les pel·lícules en les quals va treballar han estat projectades a Locarno, Karlovy Vary, IDFA, Zinemaldi, Nordic Panorama, Art of the Real/Lincoln Center, Sundance, HotDocs, Visions du Réel, FIDMarseille, Cinema du Réel, Doc-Lisboa, Rotterdam IFF, Leipzig, entre d’altres.

 

.