Taller Ricardo Íscar

Taller «Paisatge amb figura»
Com filmar un personatge dins d’un entorn natural

«Soledad» (Ricardo Íscar, 25′, 2009)

 

Aquest taller teoricopràctic, a càrrec del director Ricardo Íscar, ens permetrà conèixer la seva manera de treballar amb un personatge en un entorn natural.

El director ens explicarà com afronta i com ha afrontat en els seus diferents treballs la relació dels seus protagonistes amb el medi natural, i com va convertir la natura en un personatge més en les seves pel·lícules.

 

Al llarg de dues sessions de quatre hores cada una, el director ens proposarà revisar fragments dels seus treballs on ha interactuat amb la natura, com ara El cerco, Tierra negra, Soledad, Danza a los espíritus, o el que serà el seu proper llargmetratge, Aire, en ple procés de filmació. Així mateix, proposarà exercicis pràctics que permetran experimentar a partir dels coneixements adquirits.

 

Professor:

Ricardo Íscar. Realitzador i professor de cinema. Diplomat per l’Acadèmia de Cinema i Televisió de Berlin, té una destacada trajectòria en el camp de la realització. Ha dirigit, entre d’altres, El cerco (2002-2006), Tierra negra (2004), Danza a los espíritus (2009), El foso (2012). Així mateix, des de fa més de 20 anys desenvolupa una intensa activitat docent, sobretot a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i també a la Universitat de Barcelona, la Facultat Blanquerna i el Centre d’Estudis de Disseny BAU.

 

 

Nombre de participants: de 7 a 10. Places limitades.

Durada: 8 hores (dues sessions de 4 hores cada una).

Dia i hora: dissabte 20 i diumenge 21 d’octubre de 2018, de 10 a 14 h.

Punt de Trobada: Centre Cívic (Plaça Anna Bosch, Figaró-Montmany)

Preu: 85 euros.

Material: cada alumne haurà de portar una càmera per poder desenvolupar la part pràctica.

Inscripció: és imprescindible fer la preinscripció des de la plataforma que facilitem aquí sota:

Davant qualsevol consulta, incidència o cancel·lació de reserva, enviar un correu electrònic a foradcamp@gmail.com.