Secció Oficial 2017

VI Mostra de Cinema amb la Natura ForadCamp 2017

.

Chyrak (Una làmpada), Asel Zhuraeva (Kirguizistan, 2016, 10 min)

Chyrak, de Asel Zhuraeva

.

La vida de Zalkarbek i la seva mare, Kalbu, que viuen sense electricitat, a 15 km de la capital de l’estat, Bixkek.

.

 

.

E.B.C. 5300 m., Léonard Kohli (Suïssa, 2015, 15 min)

E.B.C. 5300 m

.

Aquest és un retrat del Campament Base de l’Everest. El campament, situat en una glacera, es munta i desmunta cada any durant un període de 2 mesos. Entre guies, cuiners, funcionaris governamentals i convidats, alberga gairebé 1.000 persones.

.

+ veure el trailer

.

Fajr, Lois Patiño (Espanya, 2016, 12 min)

Fajr, de Lois Patiño

.

Al desert del Marroc la nit dilueix les formes i el silenci llisca per la sorra. L’alba comença a dibuixar siluetes de dunes, mentre figures immòbils puntuen el paisatge. Des de l’abstracció nocturna, a poc a poc, la llum va tornant a l’espai la seva dimensió i al cos el seu volum. Sona l’adhan, la crida a l’oració, i la immobilitat comença a irradiar. I ara són els cossos els que es dilueixen al desert.

.

 

Grapevines (Vinyes), Luka Papić (Sèrbia, Alemanya, 2016, 19 min)

Grapevines

.

Sale és un nen de 12 anys que passa l’estiu a Vrbas amb el seu oncle, un entrenador de karate i un caçador. Tots a la ciutat volen ensenyar-li alguna cosa sobre la vida. Però per Sale el present és simple: la natura està quieta, els pares estan absents, la gent parla, els animals estan en els camps i el karate és una pintura de Soutine.

.

+ veure el trailer

.

 

Històries de la Rabassada, Ferran Romeu (Espanya, 2016, 28 min)

Historias de la Rabassada

.

Documental sobre l’antic casino de la Rabassada, a través de la mirada del seu actual inquilí, un rodamón anomenat Andrei, qui ens presenta les restes del que va ser el gran somni de la burgesia catalana de principis del segle XX.

.

+ veure el trailer

.

 

Kwallen (Clima de meduses), Katinka Baehr, Stefanie Visjager (Països Baixos, 2016, 2 min)

Clima de medusas

.

Jesper (11 anys) gaudeix d’un bon dia a la platja amb la seva germana. A causa del clima, hi ha moltes meduses. «Pots sentir que no et volen allà», diu Jesper. «Volen el mar per a elles soles».

.

 

.

La pesca, Pablo Álvarez Mesa, Fernando López Escrivá (Colòmbia-Canadà, 2017, 22 min)

La pesca

.

La pesca retrata un dia en la vida d’un grup de pescadors a la costa colombiana. Amb poesia i riquesa sensorial, la pel·lícula captura els gestos d’aquests homes mentre teixeixen xarxes, cuinen i juguen al dòmino, a l’espera que els peixos vinguin i així puguin tornar a començar.

.

 

Kringloop (El meu gat dins meu), Katinka Baehr, Stefanie Visjager (Països Baixos, 2016, 2 min)

My cat in me

.

El gat de Lieuwe ha mort. La nena d’11 anys reflexiona sobre el cicle de la natura, i creu que hi ha una llunyana possibilitat d’arribar a trobar la seva mascota.

.

.

 

Nature: all rights reserved, Sebastian Mulder (Països Baixos, 2016, 22 min)

Nature: all rights reserved

.

En un món on la naturalesa original està desapareixent, sembla haver-hi una nova forma de natura: la natura artificial. La pel·lícula examina el context, l’experiència i les diverses formes d’aquesta natura simulada d’una manera experimental.

.

+ veure el trailer 

.

Pezcal, Pablo Briones (Cuba-Colòmbia, Suïssa, 2016, 11 min)

Pezcal, by Pablo Briones

.

Ensinistrar coloms, buscar cucs, sortir a pescar… La pel·lícula retrata un dia en la vida de Leonel i Antuán, dos joves amics del camp cubà.

.

+ veure el trailer

.

 

Pulse (Pols), Robin Petré (Hongria, Bèlgica, Portugal, 2015, 26 min)

Pulse

.

El film té lloc en una de les majors granges de cérvols d’Europa, on viuen 1.500 cérvols. Els animals van ser capturats per primera vegada al bosc fa 25 anys, i són essencialment encara salvatges. Pols analitza les relacions home-animal i la forma en què coexistim amb la natura.

.

+ veure el trailer

.

Through the Looking Glass (A través del mirall), Yi Cui (Xina, 2017, 14 min)

Through the looking glass, by Yi Cui

.

En un prat a dalt del Tibet, es realitza tranquil·lament una projecció. Monjos, pastors i les seves famílies es reuneixen davant la pantalla per observar la vida capturada a través de les seves pròpies lents.

.

.

 

Ur Artean (Entre aigua), Íñigo Jimenez, Jesús María Palacios (Espanya, 2015, 26 min)

Ur Artean

.

La pel·lícula aborda les figures del faroner José Manuel Andoin i la seva mare, Maria Torralbo, que van viure durant més de vint anys a l’illa de Santa Clara, a escassos 500 metres de la ciutat de Sant Sebastià però aïllats de la societat. Ur Artean és la història de l’enigmàtica relació entre una mare de caràcter fort i un fill complaent, amb una vida paral·lela que el va convertir en una figura olímpica oblidada.

+ veure el trailer 

.

 

Valentina, Ben Guez (Estats Units, Mèxic, 2017, 17 min)

Valentina, de Ben Guez

.

Un documental de realisme màgic inspirat en l’escriptura de Juan Rulfo sobre un pastor i la seva dona vivint en una ciutat fantasma mexicana.

.