Secció Oficial 2016

V Mostra de Cinema amb la Natura ForadCamp 2016

.
165/60, Anton Brutski. (Belarus, 2014, 17 min.)

165x60 by Anton B

.

Pot una persona triomfar sobre la mort, si sempre és inesperada? Sempre és d’hora per morir més enllà de l’edat que tinguis, no és així?

Tardor. Un poble antic a un lloc remot de Belarus. Un ancià està començant la seva lluita contra el pas del temps.

+ veure tràiler

.

Beyond the forest, Francesca Bertin & Leonhard Kaufmann. (Alemanya, 2015, 9 min.)

forest1

:

.

Més enllà del bosc està la ciutat del demà, davant del bosc estan els pobles d’ahir.

.

:.

:

Borda d’água, João Viegas & Miguel Canaverde. (Portugal, 2015, 18 min.)

borda.

Al costat del Tajo hi ha un poble, oblidat, protegit per l’aigua. La pesca del sabalo i la llamprea rejoveneix a la vella comunitat. En la nit fosca i freda, la llum de la llanterna de la família del Tomás ens mostra el mestratge i el valor de les xarxes de pesca de rodadora.

El camí de la parella ha estat sempre compartit amb el riu. Braç a braç.

+ veure tràiler

:

Establishing Eden, Margit Lukács & Persijn Broersen. (Països Baixos, Nova Zelanda, 2016, 10 min.)

EstablishingEden_BroersenLukacs_0333_Courtesy the artists and Akinci

«Establishing Eden» se centra en l’enquadrament que identifica un paisatge i en com es converteix en un dels protagonistes. En els èxits de taquilla com Avatar i el Senyor dels Anells s’han utilitzat diversos plànols per capturar Nova Zelanda i construir un nou Edèn. Broersen i Lukács recreen aquests plànols i mostren aquest Edèn com a una sèrie d’imatges planes, creant una realitat aparent, una il·lusió que es crea i s’esfondra fàcilment.

.

Fóra do Continente, Nico Martínez Millán. (Espanya, 2014, 20 min.)

FDC_Still 1

Chefa i Victoria, les úniques dones que comparteixen espai, clima i aïllament a les illes Ons (Galícia), entenen la vida de forma totalment oposada. La valentía i l’energia d’una contrasten amb la por al que pugui venir de fora de l’altra. «Fóra do Continente» és l’al·legat que les mateixes protagonistes realitzen d’una illa gairebé deserta. A l’era de les (tele) comunicacions i de les societats 2.0, dos matrimonis viuen durant tot l’any a una illa de la qual no es volen separar. Allunyats de les grans cadenes de supermercats, de la sanitat i de l’educació, Cesario, Victoria, Emilio i Chefa es resisteixen a abandonar aquestes illes gallegues.

+ veure tràiler

.

Inamovibles, Tànit Fernández & Isaac Rodríguez. (Espanya, 2015, 5 min.)

fotograma inamovibles 1

.

Inamovibles, permanents al pas del temps, resistents a través de segles i segles; sòlides, robustes però simples i belles: són les barraques de vinya. Representació onírica sobre la resistència al pas del temps de les barraques de vinya, construïdes mitjançant la tècnica de la pedra seca.

:

;

Miejsce (The place), Julia Popławska. (Polònia, 2015, 15 min.)

miejsce_ the place

.

A l’observatori meteorològic més alt de Polònia, el monitoratge nocturn del món que ens envolta és una norma ininterrompuda.

Els treballadors, suspesos més enllà del temps i de l’espai en «el lloc», es mantenen en les seves posicions, immutables i sense desanimar-se, malgrat els contratemps, les adversitats i les situacions sorprenents.

+ veure tràiler

.

Mot nord (North bound), Jørn Nyseth Ranum. (Noruega, 2015, 10 min.)

mot nord1

.

Aquesta pel·lícula mostra el primer intent de portar l’skateboard a la natura i patinar a les platges de sorra congelada al nord de Noruega.

Uneix-te a quatre dels millors patinadors de Noruega en aquesta trobada poètica i lúdica amb l’hivern àrtic.

+ veure tràiler

.

:.Nobody Dies Here, Simon Panay. (França, 2016, 23 min.)

nobody1

.

Mina d’or de Perma, Benín. Alguns somien amb trobar alguna cosa, uns altres es van adonar que no hi havia res a trobar. Alguns excaven sense descans amb l’esperança de fer-se rics, uns altres van morir en el procés. I uns pocs diuen que aquí, ningú mor.

:

Obiekt, Paulina Skibińska. (Polònia, 2015, 15 min.)

OBJECT 2 - fot. Cezary Stolecki

.

«Obiekt» és una imatge creativa i abstracta d’una cerca sota l’aigua. L’acció té lloc entre dos móns: un desert de gel i sota l’aigua. La història està explicada des del punt de vista de l’equip de rescat, del bus que entra sota l’aigua coberta pel gel, i de la gent que espera en la riba.

+ veure tràiler

.

..

Rumba (Waterfall), Laila Pakalnina. (Letònia, 2016, 20 min.)

Rumba_2

:

.

Què es pot fer en Ventas Rumba, la cascada més ampla d’Europa?

:

+ veure tràiler

.

Som pastor, Borja Zausen. (Espanya, 2015, 8 min.)

IM_SOM PASTOR_2

.

Miguel té 11 anys i viu a Ses Olleries, als afores de Santa Eugènia, a l’illa de Mallorca. Es lleva cada matí i, abans d’anar a escola, s’encarrega dels seus animals. Gaudeix conscientment de la seva infància, sabent que és un pas necessari per arribar a ser un adult compromès, íntegre i coherent. «Som pastor» és la història d’un nen que pensa com un home savi i experimentat.

+ veure tràiler

.

.Strana Udehe (Udehe country), Ivan Golovnev. (Rússia, 2015, 26 min.)

udele

.

Aquesta pel·lícula ens transporta al món d’Udehe – els pobles indígenes de l’orient llunyà de Rússia. Segons el cens de 2010, la seva població va caure a 1.490 ànimes.

+ veure tràiler

.

.

.The art of flying, Jan van Ijken. (Països Baixos, 2015, 7 min.)

flying

.

Curtmetratge sobre «murmuracions», els misteriosos vols dels estornells. Encara no se sap com milers d’aus són capaces de volar en formacions tan denses sense xocar. Cada nit, els estornells es reuneixen a la foscor per dur a terme el seu impressionant espectacle aeri.

+ veure tràiler

.