Polyfonatura, Millor Documental de la X Mostra de Cinema amb la Natura ForadCamp 2021

Autora: Daniela Reyes Gutiérrez 

Polyfonatura és un documental que registra un estudi sonor del procés creatiu d’un jove anomenat Eirik Havnes. En la pel·lícula l’acompanyem a col·leccionar sons de la natura amb els seus micròfons «artesanals» i veiem com els converteix en composicions musicals. Aquest curt ens mostra una manera particular d’experimentar la natura a partir del so, que es torna aquí més primordial que la imatge.

En aquesta mesura el tractament sonor ens fa escoltar tot des de la ment del protagonista, alternant entre el que està escoltant i el que s’imagina que vol fer amb això. Jon Vatne, el director, construeix en la seva pel·lícula una experiència més sensorial que narrativa, que ens convida a escoltar la natura mentre l’acompanyem enmig dels seus dubtes creatius.

Polyfonatura ha participat en l’Odense International Film Festival, al Camerimage Film Festival, en el Norwegian Short Film Festival i va ser premiat en aquesta edició del ForadCamp com a Millor Documental de la Secció Oficial. El jurat va destacar la rellevància del procés d’investigació darrere de la pel·lícula i l’habilitat per transmetre en un llenguatge cinematogràfic l’experimentació artística amb el so de el personatge principal. Polyfanatura va guanyar aquest premi, segons el jurat, «… per la seva pulcritud en l’ús de la imatge, el so i el muntatge. I pel plaer que ens provoca com a espectadors el fet de poder compartir aquesta experiència».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *