Some kind of intimacy: una pregunta pels ponts entre la natura, la vida i la mort

Autora: Daniela Reyes Gutiérrez

En aquesta pel·lícula el director Toby Bull s’asseu a observar la terra on els seus pares estan enterrats. Per a la seva sorpresa, unes ovelles semblen custodiar la tomba. Mentre ell les mira i els espectadors les veiem a través dels seus ulls, escoltem en off una trucada amb el seu germà. Parlen sobre la comunicació dins del regne animal, entre els vius i els morts i de l’anhel de poder veure als que ja no podrem veure més.

Amb pocs plans, pocs elements i en menys de sis minuts, el director planteja preguntes filosòfiques sobre la vida i la mort, l’orfandat i la nostra relació amb la natura, alhora que construeix un espai íntim a la tomba dels seus pares. Mentre veiem la vida dins del quadre, la mort és fora.

Some kind of intimacy ha participat i ha estat premiat a diversos festivals. Va guanyar el premi a Millor curtmetratge documental al 63 Festival Internacional de Documental i Curtmetratges de Zinebi; el premi Young Canvas a millor Curtmetratge internacional al festival Black Canvas a Mèxic; una menció especial al 66 Cork International Film Festival a Irlanda; i una menció a Millor curtmetratge internacional al 28 Palm Springs Shortfest als Estats Units. Ara aquest documental arriba al ForadCamp 2022 per deixar-nos pensant.